Update: verschuiving naar het nieuwe tijdperk

De laatste maanden zijn er veel energetische upgrades en innerlijke transformatie processen op gang gebracht. Ook de goddelijke blauwdruk van de aarde veranderd en krijgt momenteel een flinke upgrade; wereldwijd staat er heel veel te veranderen.Verschillende planeten staan op één lijn en we zijn inmiddels een nieuwe zonne cyclus ingegaan die rond 2022 weer zal eindigen. Dit heeft zijn effect op de atmosfeer, het klimaat en zo zien velen geregeld een 2de zon bij zonsopkomst of –ondergang. Ons lichaam is een replica van de aarde en daarom kunnen we dit ook in ons lichaam voelen en ervaren we bepaalde kwalen en pijntjes maar ook een opening in ons bewustzijn. Velen voelen ook dat er iets staat te gebeuren in de wereld, iets waar bijna niemand zijn of haar vinger op kan leggen, maar dat er iets staat te gebeuren, is duidelijk.

De aarde is volop in transformatie, vulkanen zijn geactiveerd en meren en zeeën drogen op. Verschillende lagen van de aarde zijn in beweging om een nieuwe aarde te creëeren met nieuwe mogelijkheden. Waarom?  Omdat we een nieuw tijdperk zijn ingegaan is daarmee alles aan verandering onderhevig. Dat betekent een nieuwe manier van leven met een nieuwe manier van kijken. Het oude meenemen naar het nieuwe is per defenitie onmogelijk.

De veranderingen van de Aarde zijn momenteel zo groot en deze zullen alleen maar groter gaan worden. Onze toekomst gaat een hele andere wending krijgen dan we zelf verwachten of denken. Velen zien de vele gebeurtenissen en veranderingen in het leven als iets negatief maar wat er nu gebeurt is juist positief; we staan namelijk op het punt om een leven of dimensie te betreden die mogelijkheden bied op het gebied van heling, bevrijding van het lijden, het uitbreiden van bewustzijn, enz.

Zoals elke grote verandering gaat ook deze niet zonder slag of stoot. Niet iedereen is blij met de komst van het nieuwe tijdperk. Het is zelfs zo dat er momenteel in de energetische wereld een grote oorlog gaande is. De dark lords mogen de eerste paar honderd jaar niet meer incarneren op Aarde (een gegeven wat de machthebbers op aarde weten). Deze oorlog wordt gestreden tussen de dark lords en de Bron met alle helpers.

Wat wij vernemen van deze energetische oorlog is dat men zich geregeld negatief of zelfs neerslachtig voelt; er stromen negatieve en destructieve gedachtes binnen wat absoluut niet jouw eigen gedachtes zijn. De meeste mensen zijn verbonden met het massacollectief en worden op die manier beïnvloed door wat er zich in de energetische wereld afspeelt. Emoties als boosheid en ontevredenheid zijn aanwezig en dit kan zo nu en dan tot een hoge piek komen waardoor je soms zelfs naar gemene trekjes kan neigen ,wat je anders nooit hebt of zou doen. Maar nogmaals: dit ben jij niet, dit is niets meer dan de invloed vanuit het collectief en dat brengt zeer grote emotionele schommelingen met zich mee wat uiteraard gepaard gaat met grote onrust. Het is aan ons om bij onszelf te blijven, in ons eigen hart en het pad zuiver te bewandelen,  en niet mee te gaan in de negatieve flow van het collectief.

 

Liefde is het enige pad naar een hogere staat van bewustzijn. Zonder deze liefde, of beter gezegd zelfliefde, is het niet mogelijk om mee te groeien naar een betere wereld, laat staan deze te creëeren. Wíj zijn diegene waar we op wachten, dus moeten wij zelf leren om onze meesterschap op te pakken.

Dit nieuwe tijdperk geeft mogelijkheden om ons tot compleetheid te ontwikkelen, mits dat iets is wat je werkelijk wilt. Daarvoor moet de oude mindset veranderen en moeten we open staan voor nieuwe onbekende wegen. Iedereen maakt deze tijd met de verschuivingen nu voor het eerst mee, ook al merkt niet iedereen het misschien meteen. Het is belangrijk om jouw focus bij jezelf te houden, geregeld te mediteren, je innerlijke rust te vinden in tijden wanneer het collectief onrustig is en actiever te gaan leven en naar buiten te gaan. Bewandel zuiver je pad  en wees integer voor jezelf en naar anderen, want de tijd van de eenzame wolf is voorbij.

Focus jezelf daarom op jouw groei, jouw innerlijke bliss, doe dat wat jou werkelijk gelukkig maakt en laat je niet negatief beinvloeden door andere mensen of door het negatief ego denken. Maak contact met de mensen waar je van houdt, ga naar buiten en mediteer bij een boom of het water, maak contact met de natuur; het zijn de kleine dingen van het leven die we te vaak over het hoofd zien maar die ons enorm kunnen helpen om in ons centrum te komen en te blijven. Uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje, het proces van transformatie. Wij kiezen zelf hoe wij deze transformatie willen ervaren, dat is namelijk onze eigen verantwoordelijkheid. Wanneer je blijft kiezen voor een oude zienswijze of overtuigingen zal je alleen maar ongelukkiger worden en zet je jezelf vast.

Een klein voorbeeld: President Trump is veel in het nieuws en iedereen heeft er een mening over maar wat men niet begrijpt is dat ze met alle kritiek de hele situatie voeden met al die negatieve energie. Dat waar je energie in steekt, groeit. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor masale protesten en ik ben dan ook tegen protesteren. De omschrijving van protest volgens een encyclopedie: “Protest is het uitdrukken van negatieve gevoelens omtrent bepaalde politieke of maatschappelijke problemen. Op deze manier hopen mensen een verandering in de samenleving te bewerkstelligen.” Het betekend natuurlijk niet dat je je niet mag uiten over gebeurtenissen in de wereld, wees alleen kritisch en selectief waar jij jouw energie in steekt. Als je bijvoorbeeld tegen een oorlog bent, ga dan niet de oorlog voeden met jouw anti-oorlog protest maar wees pro-vrede; doe een soort van vredes campange waarmee jouw focus en intentie op vrede gericht zijn. Waar jij jouw focus op brengt en energie in steekt groeit.

 

Verandering is onvermijdelijk bij groei, in welke vorm dan ook. Wanneer jij jezelf ontwikkeld zullen sommigen mensen misschien klagen over het feit dat je zo veranderd maar laat je daar niet door tegenhouden als jij je goed bij jouw transformatie voelt. Wanneer iemand moeite heeft met jouw groei geeft dat eigenlijk aan hoe de ander nog aan zijn/haar eigen oude patronen vast houdt. We kunnen kiezen om te transformeren naar een betere ik of om in de comfortzone te blijven, waar weinig tot geen beweging is.

Degene die ik was ben ik niet meer en die wil ik ook niet meer zijn want je hoort te leren van opgedane ervaringen. Degene die ik wordt is constant aan verandering onderhevig, transformerend, altijd aan het groeien naar een betere ik. Om op deze manier in het leven te staan heb je een bepaald niveau van zelfliefde nodig. Liefde om eerlijk naar jezelf te zijn, de waarheid te kunnen aanschouwen zonder vast te houden of jezelf te troosten met illusies, en liefde voor jezelf om vervolgens andere keuzes te maken. Het is een proces waar ik in heb moeten groeien en ik leer nog steeds. Zonder zelfliefde maak je het leven ontzettend moeilijk en word innerlijke heling ontzettend gedwarsboomd.

Zoals ik al aangaf staan we onder invloed van de universele en planetaire verschuivingen en wordt onze gemoedstoestand beïnvloed door het massacollectief. Omdat er veel gaande is in de energetische wereld ervaren velen de behoefte om oude herinneringen op te halen; naar oude tijden of oude vrienden/vriendinnen te kijken en wat ze daar nu van missen. Wees je er bewust van dat je met dit gemis vasthoud aan een ouder tijdperk. Om vooruit te gaan moet je het oude loslaten zodat je mee kan gaan met de nieuwe energie. Uiteraard moeten we wel het verleden reflecteren om daar van te leren en een betere toekomst te kunnen creëeren, maar trap niet in de val van oude verlangens wat los staat van het Nu. Leven in het Nu houd ook in nu keuzes maken die invloed hebben op de toekomst, om te kunnen groeien naar een betere ik. Om je te ontwikkelen tot je volle potentie moet je in het heden zijn (en blijven!).

In het nu is waar je zelfliefde kunt gaan ervaren, in het nu is waar alles aanwezig is; de Bron, het Universum, moeder aarde, enz. Elke keer als je opmerkt dat je gedachtes afdwalen naar het oude, of wanneer je je onrustig of negatief voelt worden, ga dan mediteren en focus je op jouw ademhaling, want die is altijd in het nu aanwezig. Focus je op de in-en uitademing en probeer dit elke dag gedurende 5 á 10 minuten te doen. Je zal zien dat je je dan beter gaat voelen, dat jouw lichaam en geest beter afstemmen op alles en er meer resonantie en rust in jouw systeem komt.

Naast meditatie is het ook belangrijk om fysiek actief bezig zijn met bijvoorbeeld yoga of een andere sport; dit helpt om lichamelijk en geestelijk meer in balans te komen. Deze energetische shift is best extreem en kan je als heftig ervaren, daarom is het ook een aanrader om geregeld te vasten in deze tijden. Tijdens het vasten is je lichaam niet zoveel energie kwijt aan het verteren van eten waardoor je jouw systeem de nodige rust en ruimte geeft om te helen, zowel mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek. Voor velen lijkt vasten iets heel moeilijks omdat er een angst op ligt om honger te lijden. Wees je er bewust van dat dat slechts een mentale en emotionele blokkade is waar heling en meer balans op mag komen want veel mensen eten vanuit een emotie.

Ik zelf deed al enige tijd aan intermittent fasting. Dat houdt heel simpel gezegd in dat je tijdens een vooraf vastgestelde periode eet en de rest van de dag vast je. Eerst begon ik met 16-8, dus 16 uur vasten met een eetraam van 8 uur. Mijn eerste maaltijd nuttigde ik dan zo rond 12 uur en kon dan in principe tot 8 uur ’s avonds eten. Sommigen eten meerdere kleine porties in die 8 uur, dat kan, maar belangrijk is dat je na die 8 uur niet meer eet (maar wel voldoende water blijft drinken). Deze manier van eten heeft vele gezondheidsvoordelen en ook het effect dat jouw lichaam zich beter kan afstemmen op de energieën die momenteel in beweging zijn en binnen komen. Je geeft jezelf de ruimte om je zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel te helen. Er blijft meer energie over die jouw bewustzijn ten goede komt en je zal merken dat je meer bewust wordt van dingen die er zijn of spelen, zowel binnen én buiten jezelf. Op dit moment doe ik al ruim een maand succesvol 23-1;  23 uur vasten en 1 uur eten oftewel OMAD (One Meal A Day). Binnenkort zal ik een uitgebreide blog gaan schrijven over het thema intermittent fasting en OMAD waarin ik mijn ervaring en de effecten en de wetenschappelijke studies en feiten zal meenemen.

 

Houd van jezelf, blijf in liefde, wees liefde, want jij bent een onbegrensd wezen met onbeperkte mogelijkheden.

Love the shit out of yourself, then you will love life.     

Love you all,

Namasté

Senia Melchizedek